Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

KOZMETIČNI PROIZVODI

Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije opravlja inšpekcijski nadzor nad zdravstveno ustreznostjo kozmetičnih izdelkov.

 

Zakonodaja določa obveznosti, ki jih morajo izpolnjevati »odgovorne osebe« in drugi gospodarski subjekti (uvozniki, distributerji). To je med drugim zagotavljanje ustrezne dokumentacije s podatki o varnosti kozmetičnih izdelkov in proizvodnjo v skladu z načeli dobre proizvodne prakse.

Določa zahteve glede označevanja, predstavljanja in oglaševanja kozmetičnih izdelkov ter ureja njihovo mikrobiološko in kemijsko varnost, in sicer opredeljuje snovi, ki jih kozmetični izdelki ne smejo vsebovati, ter sestavine, za katere veljajo posebne omejitve in pogoji, pod katerimi se kozmetični izdelki, ki jih vsebujejo, lahko dajejo na trg.

 

Podrobnosti o zahtevah predpisov na področju kozmetičnih proizvodov, vključno s postopki za elektronsko priglasitev kozmetičnega izdelka na Evropsko komisijo in priglasitev dejavnosti odgovorne osebe s sedežem v Republiki Sloveniji, se nahajajo na spletnih straneh Urada RS za kemikalije.

 

 

 

 

20.5.2015 Nakup kozmetičnih izdelkov preko spleta - opozorilo potrošnikom

 

18.6.2015 Vprašalnik za strokovnjake dentalne medicine: Izdelki za beljenje zob