Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

UVOZ BLAGA IZ TRETJIH DRŽAV

Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije opravlja nadzor naslednjih pošiljk: 

  • prehranska dopolnila,
  • živila za posebne skupine (formule za dojenčke, žitne kašice in živila namenjena dojenčkom in majhnim otrokom, živila za posebne zdravstvene namene in popolni prehranski nadomestki za nadzor nad telesno težo),
  • materiali in izdelki, namenjeni za stik z živili.

Sprejem vlog za pregled pošiljk, ki zapadejo pod Uredbo Komisije (EU) št. 284/2011 o posebnih pogojih in podrobnih postopkih za uvoz polimerne kuhinjske posode iz poliamida in melamina, ki je po poreklu ali je bila poslana iz Ljudske republike Kitajske in Kitajskega posebnega upravnega območja Hongkong, od 01.07.2011 poteka na vseh vstopnih točkah in notranji točki Ljubljana.

 

Zdravstveni inšpektor prične postopek na podlagi vloge (vloga-živila, vloga-materiali).

 

Vloge se lahko vlagajo preko spletne aplikacije 'Oddaja vlog za uradni nadzor pošiljk iz tretjih držav', ki je dostopna na spletnem naslovu https://e-storitve-zirs.gov.si/nadzor_uvoza.

 

Pravice za dostop do aplikacije se pridobijo tako, da se izpolni obrazec Prijava novega uporabnika za dostop do spletne aplikacije 'Oddaja vlog za uradni nadzor pošiljk iz tretjih držav'.

 

Obrazec je v pdf formatu in se lahko potrdi oziroma podpiše tudi z digitalnim potrdilom v Adobe Reader aplikaciji. (nadomesti podpis in žig)
Pravne osebe in fizične osebe, registrirane za opravljanje dejavnosti, morajo za elektronsko podpisovanje imeti veljavno kvalificirano digitalno potrdilo. Izdajatelj kvalificiranega digitalnega potrdila (KDF)  je lahko SIGEN-CA, POSTA-CA, AC-NLB, HALCOM-CA.
Za podpisovanje pdf obrazca s KDP morate imeti nameščeno programsko orodje Adobe Reader DC.

Ob podpisu obrazca označite možnost 'Zakleni dokument po podpisovanju'.

 

Vsi podatki na obrazcu so obvezni. Izpolnjen obrazec se pošlje na ZIRS elektronski naslov pomoc.zirs(at)gov.si. Uporabniku bo na njegov elektronski naslov poslano uporabniško ime in geslo, s katerima se bo lahko prijavil na spletno aplikacijo.

  

Zdravstveni inšpektorji sprejemajo vloge in pregledujejo pošiljke v delovnem času na vstopnih točkah, ki so na zunanji meji EU, in notranjih točkah, ki so v notranjosti Republike Slovenije.

 

Vstopne točke:

BRNIK, letališče  

LUKA KOPER, luka

 

 

Notranje točke:

CELJE

LJUBLJANA

MARIBOR 

NOVO MESTO